Informació comitès d’empresa General Electric Renovables a Catalunya

El passat 8 d’abril de 2016 va ser una jornada històrica pel sindicalisme europeu. Tots els centres europeus adquirits per General Electric de l’antiga Alstom es van mobilitzar conjuntament, per fer ressò sobre el pla de reestructuració que la companyia pretén imposar i que afectarà a 6500 treballadors i treballadores europeus (512 d’ells a Espanya).

Des dels diferents comitès d’empresa i sindicats, a nivell europeu es demana a la companyia :

  • Que retiri el pla de reestructuració que ha presentat ja que en realitat és un pla de liquidació que comporta acomiadaments i tancaments de centres de treball.
  • Que abandoni la seva estratègia de desindustrialització i proposi un veritable projecte industrial a Europa, basat en la planificació a llarg termini, incloent plans d’inversió, de desenvolupament del coneixement i del know-how, de I+D i d’innovació.
  • Que respecti les obligacions nacionals i europees d’informació i consulta de les treballadores i els treballadors i dels seus representants abans de prendre qualsevol decisió final.
  • Que accepti les alternatives viables proposades pels representants de les treballadores i dels treballadors per garantir el futur a mig i llarg termini dels centres industrials, llocs de treball i capacitats tecnològiques.

La manifestació central va ser a París, amb més de 2500 persones en defensa dels drets i exigint a General Electric que complís amb els seus compromisos.

Documentació relacionada :

·         Crida a la mobilització europea (FR)

·         Discurs als mitjans locals (ES)

·         Impacte als mitjans francesos AFP

·         Impacte als mitjans francesos TV5Monde

·         Impacte als mitjans francesos Romandie

·         Impacte als mitjans alemanys

·         Impacte global

A Barcelona la manifestació conjunta de les plantilles de Wind i Hydro es va dur a terme des de la central de Wind a Barcelona, al Poble Nou fins al Consolat de França a Catalunya. Allà es va demanar la participació del govern francès al conflicte, ja que té adquirits acords amb General Electric i participació en les societats d’Alstom.

Aquesta és la segona manifestació conjunta (amb vaga) de les dues plantilles, que ha demanat amb anterioritat la participació dels agents polítics locals i europeus i a exposat repetidament les seves raons contra el pla presentat per GE a Catalunya, que comporta l’acomiadament de 298 persones i la pèrdua de tecnologia d’alt valor afegit creada, desenvolupada i venuda per i des de Catalunya.

Documentació relacionada :

·         Recull Premsa Historic – Wind

·         Documentació entregada al Parlament Catalunya Febrer i Març 2016

·         Carta entregada a l’Honorable Sr. Edouard Beslay cònsol general de França a Catalunya, per a la implicació del govern francès en el procés europeu

·         Petició del “Groupe socialiste, républicain et apparentés” (PSR) del Conseil Régional Île de France al ministre d’indústria Emmanuel Macron perquè faci complir a General Electric els acords adquirits amb el govern.

·         Anàlisi de la influència política a la situació d’Alstom-GE

·         Impacte mitjans locals La Vanguardia

·         Impacte mitjans locals Expansion

·         Impate mitjans locals canal youtube de EFE

 

 

 

 

Anuncios